معرفی مواد اولیه صنایع شوینده

شوینده ها مواد پاک کننده ای هستند که به حذف آلودگی و چربی از سطوح متخلخل و غیر متخلخل کمک می کنند. آلودگی ها به طور کلی مربوط به مواد چرب آبگریز نامحلول در آب هستند. با این حال، مواد شوینده آمفی‌ فیلیک هستند، به این معنی که آنها دارای انتهای آبگریز غیرقطبی (متنفر از آب) و آبدوست قطبی (عاشق آب) هستند. این ماهیت دوگانه به مواد شوینده اجازه می دهد تا لکه های کثیفی روغنی-چرب را گرفته و آنها را در خود حل کنند.

نفت منبع فراوانی برای تولید مواد پاک کننده در صنایع شوبنده است. امروزه شوینده ها عمدتاً از انواع مواد پتروشیمی و یا مواد اولئوشیمیایی (مشتق شده از چربی ها و روغن ها) ساخته می شوند. طبق آمار در حال حاضر محصولات پاک کننده مایع از محصولات پاک کننده پودری در صنایع شوینده پیشی گرفته اند.

انواع مواد شوینده تولیدی در صنایع شوینده

مواد شوینده لباسشویی

این مواد برای رفع انواع خاک و چربی و به عنوان یک عامل سفید کننده، نرم کننده و حالت دهنده پارچه فرموله شده اند.

مواد شوینده ظرفشویی

این مواد شوینده شامل محصولات شستشو به وسیله دست و ماشین ظرفشویی و همچنین برخی از محصولات تخصصی هستند.

نظافت خانگی

مواد شوینده و پاک کننده خانگی برای تمیز کردن سطوح رنگ شده، پلاستیک، فلز، چینی، شیشه و سایر سطوح استفاده می شود. از آنجایی که هیچ محصول واحدی نمی تواند عملکرد مطلوبی را در تمام سطوح ارائه دهد، طیف وسیعی از محصولات برای تمیز کردن کارآمد و آسان فرموله شده و به بازار عرضه شده اند.

مواد اولیه مورد استفاده در صنایع شوینده

ماده شوینده یک ترکیب شیمیایی است که دارای خواص سورفکتانتی است که قادر به حذف آلودگی ها است. همچنین اغلب حاوی عوامل ضد میکروبی است .اولین قدم در ساخت این مواد شوینده انتخاب مواد اولیه است. مواد اولیه با توجه به معیارهای زیادی از جمله ایمنی انسانی و زیست محیطی، هزینه، سازگاری با سایر مواد تشکیل دهنده، شکل و ویژگی های عملکرد محصولات نهایی انتخاب می شوند.

آلکیل بنزن سولفونیک اسید

ماده اولیه اصلی در مواد شوینده است و شما آن را در فهرست مواد تشکیل دهنده بسیاری از محصولات مشاهده می کنید.

سدیم لوریل اتر سولفات (SLES)

به عنوان یک سورفکتانت آنیونی خواص تمیز کنندگی، امولسیون کنندگی، مرطوب کنندگی، متراکم کنندگی و کف کنندگی خوبی را ارائه می دهد.

سولفات سدیم

یک پودر کریستالی سفید است که به عنوان یکی از مواد اولیه در ساخت مواد شوینده و به عنوان حجم دهنده در شوینده های پودری استفاده می شود.

آلفا الفین سولفونات (AOS)

این ماده دارای خواص امولسیون کنندگی عالی، شویندگی خوب و پخش کننده صابون کلسیم با کف سازی عالی است. به خصوص در هنگام کاربرد در شوینده های غیر فسفاته، نه تنها قابلیت شستشوی خوب، بلکه سازگاری خوبی با آنزیم ها از خود نشان می دهد و در محیط اسیدی و قلیایی پایدار است. در شوینده های مایع، محصولات شستشوی خانگی و… استفاده می شود.

هیپوکلریت سدیم

به سفید شدن، روشن شدن و از بین بردن لکه ها کمک می کند.

مواد قلیایی (آمونیوم، هیدروکسید سدیم)

قلیاییت برای از بین بردن خاک های اسیدی، چرب و روغنی مفید است.

اسیدها (اسید نیتریک، اسید استیک، اسید کلریدریک، اسید سولفونیک)

برای خنثی کردن یا تنظیم قلیایی سایر مواد و به دلیل اینکه برخی از پاک کننده های تخصصی نیاز به اسیدیته اضافی برای حذف مواد معدنی دارند.

عامل رنگ آمیزی (رنگدانه یا رنگ)

مواد شوینده حاوی رنگدانه های رنگی در مقایسه با مواد شوینده بدون رنگدانه یا سفید رنگ محبوبیت بیشتری در بین مصرف کنندگان بدست آورده اند. فتالوسیامین مس موجود در این مواد شوینده نور و دما را مسدود کرده و به این مواد رنگ می دهد.

حلال ها (اتانول، ایزوپروپانول، پروپیلن گلیکول)

برای جلوگیری از جدا شدن یا خراب شدن مواد در محصولات مایع و حل کردن آلودگی و چربی و روغن های سخت به کار برده می شوند.

خاکستر سودا یا کربنات سدیم

استفاده از این ماده در مواد شوینده باعث کاهش تیرگی اسید و قلیایی شدن فرآیند می شود. مثل نمکی است که کثیفی را از بین می برد.

کربوکسی متیل کلرید یا سلولز

استفاده از این ماده مانع از نشستن مجدد کثیفی روی سطح لباس می شود و برای لباس های نخی کارایی بیشتری دارد.

سدیم پربورات

این ماده به عنوان یک سفید کننده با کارایی بالا عمل می کند که به حفظ رنگ لباس نیز کمک می کند و همچنین ذرات کثیفی را نیز می تواند به راحتی تجزیه کند.

عطر یا رایحه

از عطرها و سایر مخلوط هایی که در مواد شوینده رایحه ای ایجاد می کنند، به منظور فروکش کردن بوی شدید سایر مواد موجود در پودر شوینده استفاده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.