کودهای شیمیایی از موادی ساخته می شوند که ارگانیک نیستند. در عوض، آنها توسط یک فرآیند شیمیایی ایجاد می شوند که در بین انواع کودهای شیمیایی متفاوت است. بسیاری از آنها حاوی مقداری از سه ماده مغذی اصلی مورد نیاز برای رشد گیاه مانند نیتروژن، فسفر و پتاسیم هستند. کودهای شیمیایی برای بهبود رشد و برداشت مناسب محصول بسیار مفید هستند.
انواع مختلفی از کودهای شیمیایی وجود دارد که همگی برای کاربرد در شرایط مختلف خاک برای انواع گیاهان و محصولات زراعی تولید می شوند. اکثر آنها حاوی مقادیر قابل توجهی از سه ماده مغذی معروف به درشت مغذی ها هستند. اگر خاک فاقد هر یک از این سه ماده غذایی باشد، رشد و تولید گیاه آسیب می بیند. با توجه به محیط های مختلف کاشت و شرایط خاک، کودهای شیمیایی اغلب با در نظر گرفتن این موضوع استفاده می شوند.
فهرست
کود چیست
کود به هر ماده ای با منشا طبیعی یا مصنوعی گفته می شود که برای تامین یک یا چند ماده غذایی ضروری برای رشد گیاهان به خاک یا بافت های گیاهی اعمال می شود. کودها از منابع زیادی مانند منابع طبیعی و صنعتی تولید می شوند. این کودها برای افزایش عملکرد گیاه و تولید بیشتر محصول استفاده می شوند. قبل از دهه ۱۹۵۰، بیشتر کشاورزی در مزارع کوچک با استفاده محدود از مواد شیمیایی انجام می شد. امروزه به دلیل افزایش تقاضا برای مواد غذایی استفاده از انواع کودهای کشاورزی برای تولید محصولات مختلف بسیار ضروری است.
کودهای کشاورزی باعث افزایش رشد گیاهان می شوند. این هدف از دو طریق محقق می شود، یکی از روش های سنتی که شامل افزودنی هایی است که مواد مغذی لازم برای رشد گیاه را فراهم می کنند. دومین حالتی که برخی از کودها با آن عمل می کنند، افزایش کارایی خاک با اصلاح حفظ آب و هوادهی آن است.
انواع کودهای شیمیایی
اکثر کودهای شیمیایی با سه عدد مانند ۱۰-۲۰-۳۰ برچسب گذاری شده اند. این اعداد به محتوای نیتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسیم (K) کود اشاره دارد. آنچه باید به خاک اضافه شود، اغلب تعیین می کند که کدام نوع کود شیمیایی بهترین است. به عنوان مثال، خاک کم نیتروژن کودی را نیاز دارد که در آن عدد اول بیشترین مقدار را دارد که نشان می دهد محتوای نیتروژن بالایی دارد. یک کود شیمیایی کامل حاوی درصدی از هر سه درشت مغذی برای رشد و نمو گیاهان است.
برخی از کودهای شیمیایی علاوه بر سه نوع اصلی، حاوی مواد مغذی دیگری نیز هستند. آمونیاک و اوره افزودنی های رایج به کودهای شیمیایی هستند. گاهی اوقات ممکن است نیاز به کودهایی وجود داشته باشد که مس، آهن، گوگرد، روی و منگنز را به خاک اضافه کنند. این مواد مغذی معمولا با درصد کمتری نسبت به درشت مغذی ها وجود دارند و به عنوان ریز مغذی ها شناخته می شوند. آنها همچنین برای رشد سالم گیاهان ضروری هستند، اما در مقادیر کمتر باید استفاده شوند.
کودهای نیتروژن دار به این دلیل نام گذاری می شوند که سایر مواد شیمیایی با عنصر نیتروژن ترکیب می شوند. آمونیاک، اوره و سدیم همگی ترکیبات رایجی در کودهای نیتروژن دار هستند. به طور مشابه، کودهای فسفر دارای مواد مغذی دیگری همراه با عنصر فسفات هستند. کودهای شیمیایی که دارای نمک یا کلرید همراه با درصد بالایی از پتاسیم هستند به عنوان کود شیمیایی پتاس شناخته می شوند. این نوع از کودهای شیمیایی باید با دقت اعمال شوند، زیرا به راحتی می توان محتوای پتاسیم خاک را بیش از حد بالا برد و باعث از بین رفتن گیاهان یا محصولات شوند.
کودهای شیمیایی معمولا به سه شکل مختلف در دسترس هستند. اشکال مایع اغلب قبل از استفاده در یک کنسانتره مخلوط با آب ایجاد می شود و سپس بر روی خاک یا گیاهان اسپری می شوند. فرم های گرانول کودهای شیمیایی ممکن است محلول در آب یا به صورت خشک عرضه شوند و اغلب کودهایی هستند که فقط باید گاهی اوقات استفاده شوند. فرم های پودری کودهای شیمیایی دارای دانه هایی بسیار ریزی هستند و به راحتی در آب حل می شوند.